16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăGDPRFemeile, mai expuse riscului de a face boli de inimă decât bărbaţii

Femeile, mai expuse riscului de a face boli de inimă decât bărbaţii

Stresul poate sa ne franga inima la propriu. Cercetatorii au descoperit ca femeile supuse la presiunile vietii de zi cu zi sunt mai predispuse sa aiba probleme cardiace.

Cercetarile au descoperit motivul pentru care femeile sunt mai expuse riscului de a dobandi probleme cu inima ca urmare a unei traume emotionale, ca pierderea persoanei iubite.

Savantii din S.U.A. au examinat efectul stresului asupra circulatiei sanguine din zona inimii. In cazul barbatilor, aceasta devine mai alerta, dar la femei lucrurile stau diferit.

La studiu au luat parte 17 subiecti sanatosi, de ambele sexe. Acestora li s-a masurat ritmul cardiac, tensiunea arteriala si conductibilitatea vasculara. Intai, oamenii se odihneau, apoi au fost pusi sa faca niste exercitii de matematica.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă