20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăGDPRDieta virilităţii. Vezi care sunt alimentele afrodisiace

Dieta virilităţii. Vezi care sunt alimentele afrodisiace

Încă din Antichitate, unele alimente au fost folosite pentru efectul lor afrodisiac, dar  multe dintre acestea au doar un efect placebo. Însă există şi ingrediente care consumate de barbaţi pot să  prelungească sau să intensifice o experienţă sexuală. 

Printre alimentele cu cele mai eficiente rezultate se numără cele bogate în omega 3 precum fructele de mare, alunele sau nucile. Însă şi pepenele sau ciocolată pot ajuta un bărbat să-şi îmbunătăţească performanţele sexuale, potrivit revistei Details.

Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le introduci în dieta ta pentru a-ţi spori virilitatea:

1. Pepenele verde

În această perioadă, pepenele verde este potrivit atât pentru a combate canicula, cât şi pentru a îmbunătăţii viaţa sexuală, în cazul bărbaţilor. Acest fruct conţine citrulină care stimulează creşterea fluxului de sânge primit de penis şi ajută la prelungirea erecţiei.

2. Ciocolata neagră

Ciocolata neagră are un conţinut ridicat de cacao care măreşte apetitul sexual, dar este  şi plină de flavonoide care dilatează arterele. Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că dacă un bărbat mănâncă aproximativ 50 de grame din acest desert în fiecare zi, dilatarea vaselor de sânge va fi îmbunătăţită cu 10 %.

3. Scoicile

Efectul afrodisiac al scoicilor nu este doar un mit, ele sunt bogate în zinc ceea ce îmbunătăţeşte fluxul sângelui şi măreşte producerea testosteronului. Dacă nivelul acestui hormon scade, atât performanţa unui bărbat, cât şi apetitul său sexual este influenţat în sens negativ. Alte surse mai accesibile de zinc sunt: carnea roşie, alunele, seminţele de dovleac şi caju.

4. Untul gras

Studii recente au arătat riscul de a dezvolta boli de inimă se înjumătăţeste la persoanele care consumă alimente cu un nivel ridicat de vitamina K2. Această vitamină se găseşte în cantităţi mari în untul gras, dar şi în alte produse lactate. Iar ceea ce este bun pentru inimă, va fi bun şi pentru apetitul tău sexual.

5. Nucile

Nucile au un conţinut ridicat de aminoacid L-argină care ajută la îmbunătăţirea rezistenţei şi  a performanţelor sexuale. Potrivit unui studiu realizat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară pentru a avea rezultate trebuie să mănănci zilnic un sfert de cană de nuci.

6. Ghimbir

Ghimbirul relaxează arterele şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui pentru că elimină radicalii liberi şi inflamaţiile. De aceea, aproximativ o linguriţă de  ghimbir, luat de câteva ori pe săptămână îţi va oferi o recompensă cardiovasculară, dar şi  sexuală, potrivit unui studiu publicat  în Revista Internaţională de Cardiologie. 

7. Nucşoara

Potrivit unui studiu publicat în Revista de Medicină Complementară şi Alternativă BMC, nucşoara măreşte libido-ul şi performanţa erectilă. De asemenea, nucşoara conţine acid miristic care stimulează producerea oxidului nitric care ajută la prelungirea erecţiei.

8. Uleiul de măsline şi somonul

Uleiul de măsline este recomandat pentru stimularea apetitului sexual, iar potrivit unei cercetări publicate în relista Lipids ajută la mărirea producţiei de testosteron.

Bogat în acizi graşi omega-3, somonul ajută la creşterea virilităţii unui bărbat pentru că măreşte de trei ori nivelul oxidului nitric. Cercetătorii recomandă consumarea unui gram de omega 3 zilnic , cantitate pe care o poţi găşi în aproximativ 100 de grame de somon.

9. Alcoolul

În cazul consumului de alcool,  moderaţia este cuvântul magic. Se pare că un pahar sau două de vin pe zi influenţează pozitiv performanţa sexuală a unui bărbat, dar o cantitate mai mare de alcool poate înrăutăţi circulaţia sângelui.  Vinul roşu este cel mai recomandat datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi.

10. Fistic

Dacă vei adăuga dietei tale o porţie de fistic îţi vei îmbunătăţii “satisfacţia sexuală şi apetitul sexual”, potrivit unui studiu publicat în Revista Internaţională al Cercetării Impotenţei. Aceste gustări delicioase sunt bogate in arginina care creşte nivelul oxidului nitric, necesar unei experienţe sexuale mai bune.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu dă o majorare de salarii de 10 la sută. Prima tranșă e în iunie, când sunt alegerile

Guvernul PSD - PNL, condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, le oferă unora dintre bugetari o mărire de salarii de zece la sută în...

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă