29.3 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăGDPRDescoperire: Vitamina B previne apariţia demenţei

Descoperire: Vitamina B previne apariţia demenţei

Cercetătorii britanici au descoperit că o pastilă zilnică de vitamina B ar putea încetini dramatic procesul de pierdere a memoriei la bătrâneţe şi chiar proteja oamenii împotriva bolii Alzheimer.

Un studiu realizat pe 270 de persoane cu vârste de peste 70 de ani care au suferit de tulburări de memorie, a arătat că o pastilă care conţine doze mari de vitamina B şi acid folic, a redus pierderea memoriei cu 70 la sută la unele persoane în vârstă. Aceeaşi pastilă a redus la jumătate rata de contracţie cerebrală la unii pacienţi – un simptom fizic asociat cu declinul cognitiv, care poate duce la declanşarea bolii Alzheimer.

Coordonatorul studiului, doctorul Celeste de Jager de la Universitatea Oxford, a declarat că cercetarea a demonstrat “definitiv” că vitaminele reprezintă o bună modalitate de a preveni declinul mental. Anul trecut, Universitatea Oxford a realizat un alt studiu pe tema efectelor vitaminei B. Citeşte mai multe aici.

Cu toate acestea, oamenii nu ar trebui să înceapă să ia suplimente de vitamina B fără a se consulta medicul lor, deoarece acestea pot avea un impact dăunător asupra altor boli, cum ar fi cancerul.

În viitor, oamenii la vârsta de mijloc vor trebui să îşi facă analize pentru a stabili nivelurile de vitamina B din corp şi să îşi modifice dieta pentru a-şi spori şansele de a rămâne sănătoşi, susţin cercetătorii.

Multe modificări cerebrale încep în anii patruzeci şi cincizeci înainte ca oamenii să aibă simptome clinice. De aceea, persoanele care ajung la vârsta de mijloc ar trebui să înceapă să se gândească la nivelurile de vitamine din corp”, a declarat Celeste de Jager.

Peste 800.000 de oameni din Marea Britanie suferă de demenţă, iar numărul lor se va dubla în cadrul unei generaţii, avertizează medicii. Anul viitor, cercetătorii vor începe un studiu la nivel naţional pentru a confirma faptul că vitaminele pot întârzia boala Alzheimer şi alte forme de demenţă.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Guvernul aprobă construirea unui spital în Sectorul 6, în subordinea Consiliului Local

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe înființarea unui nou spital în Sectorul 6 al Capitalei, care va fi în subordinea Consiliului Local al Sectorului 6. Spitalul...

Catastrofă feroviară în Cehia, cu un tren care mergea spre Ucraina. Patru morți și 27 de răniți

Două trenuri, unul de pasageri, celălalt de marfă, s-au ciocnit în Cehia, provocând moartea a patru oameni și rănirea altor 27 de persoane. Trenul de...

CFR Călători introduce un tren București – Istanbul. Cât va dura călătoria

Peste o săptămână, în data de 14 iunie, transportatorul feroviar de stat CFR Călători introduce un tren direct de la București la Istanbul. Călătoria până...
Ultima oră
Pe aceeași temă