26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalCatastrofă feroviară în Cehia, cu un tren care mergea spre Ucraina. Patru...

Catastrofă feroviară în Cehia, cu un tren care mergea spre Ucraina. Patru morți și 27 de răniți

Două trenuri, unul de pasageri, celălalt de marfă, s-au ciocnit în Cehia, provocând moartea a patru oameni și rănirea altor 27 de persoane.

Trenul de pasageri, de mare viteză, avea la bord 380 de oameni și aparținea unei companii feroviare private. În noaptea de miercuri spre joi, trenul circula pe ruta Cehia – Slovacia – Ucraina, destinația sa finală fiind orașul Chop din vestul Ucrainei. În apropiere de gara orașulului Pardubice (100 de kilometri est de Praga), trenul de pasageri a intrat pe aceeași linie cu un tren de marfă care se deplasa în sens opus. Cele două trenuri s-au ciocnit frontal.

Dintre cele patru persoane care au murit, două sunt femei de naționalitate ucraineană. Un oficial de la Consulatul Ucrainei din orașul Brno (Cehia) s-a deplasat la locul tragediei.

„Nu putem și nu vom face speculații cu privire la cauza accidentului”, a subliniat ministrul ceh al Transporturilor, Martin Kupka. Autoritățile au deschis o anchetă asupra acestei tragedii. Nu există indicii că accidentul ar fi fost produs intenționat.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă