12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRCentru de kinetoterapie la Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi

Centru de kinetoterapie la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi

Printre dotări se află un echipament identic celui care a facilitat recuperarea fotbalistului Mihai Neşu.

 

În cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost inaugurat un centru de kinetoterapie, investiţiile efectuate de universitate pentru înfiinţarea acestuia fiind de peste 150.000 euro. De serviciile acestui centru vor beneficia persoanele care au nevoie de recuperare medicală, dar şi cei care se pregătesc pentru un viitor în domeniul kinetoterapiei. Centrul este dotat cu sală de kinetoterapie, săli de masaj, sală de aerobic, sală de fitness, grupuri sanitare, vestiare şi hidro termo terapie.  

În sala de recuperare medicală a centrului de există un aparat special, identic cu cel care l-a ajutat pe fotbalistul Mihai Neşu să se recupereze în urma accidentului pe care l-a suferit la un antrenament. La inaugurare au fost prezenţi rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof dr Iulian Bârsan, fostul rector al universităţii, prof dr Viorel Mânzu, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Mircea Dragu şi medicul care a avut un  rol decisiv în realizarea acestui proiect la Galaţi, dr Paul Ichim, lector în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi senator PNL.

„A fost o muncă de echipă în realizarea acestui proiect. În România totul se rezumă la bani, dar nu ne-am lăsat şi am găsit înţelegere atât la fosta cât şi la actuala conducere a Universităţii. Mulţi nu prea ştiu ce este kinetoterapia, este o practică medicală foarte bine conturată şi căutată în afara ţării. Credem că am făcut ceva frumos şi util pentru Galaţi pentru că aici se vor forma viitorii practicieni în recuperarea medicală şi, bineînţeles, aici se vor trata cei care vor avea nevoie de aşa ceva”, a declarat doctorul Paul Ichim. Potrivit rectorului Iulian Bârsan, programul centrului va fi împărţit, pentru cei care vor face activităţi didactice şi practice fiind rezervat accesul în cursul dimineţii, după-amiaza urmând ca centrul să fie accesibil persoanelor care au nevoie de tratament.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă