13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăGDPRAutism: monologul interior, o nouă formă de terapie?

Autism: monologul interior, o nouă formă de terapie?

Cercetatorii au descoperit ca autistii au mecanismul cognitiv care face posibil monologul interior intact. Acest lucru sugereaza faptul ca un copil autist ar putea fi invatat sa foloseasca aceasta abilitate pentru a face fata mai bine vietii de zi cu zi.

Este foarte important ca oamenii sa fie capabili sa poarte conversatii cu ei insisi, la nivel mintal. Acest lucru ne ajuta sa gasim rezolvari pentru probleme si ne linisteste. Faptul ca autistii au acest mecanism intact, indica o noua directie de terapie“, au declarat savantii.

Chiar daca autistii nu folosesc acest mecanism asa cum il folosesc oamenii neurotipici, el le-ar putea fi mare ajutor, daca este “antrenat” asa cum trebuie. Rezultatele cercetatorilor indica faptul ca terapeutii ar trebui sa gaseasca o metoda terapeutica bazata pe “predarea” unor lectii de monolog interior.

Savantii au mai sugerat si faptul ca s-ar putea ca autistii sa invete mai bine si mai temeinic anumite lucruri daca se mizeaza pe o abordare verbala, in loc de vizuala.

Copii care se dezvolta dupa tipare conventionale, au tendinta sa poarte conversatii cu ei insisi, cu voce tare. Monologul interior incepe sa prinda contur in jurul varstei de 7 ani. Din cauza faptului ca foarte multi copii autisti sar peste faza conversationala, din cauza problemelor de exprimare, monologul lor interior ar putea fi precar. Ar fi utlil ca, in jurul varstei de 6, 7 ani, micutii cu autism sa urmeze tratamente care sa ii ajute sa dezvolte o forma de monolog interior”, a declarat Edward Williams, medic psihiatru.

Studiul care a ajuns la aceste concluzii a fost efectuat de specialistii de la Universitatea din Bristol si City University Londra. Subiectii s-au impartit in doua categorii: 15 adulti cu autism inalt-functional si 16 adulti neurotipici.

Citeste mai multe pe www.modista.ro


Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...
Ultima oră
Pe aceeași temă