Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANUNȚ DE PRESĂ PRIVIND FINALIZAREA PROIECTULUI

ANUNȚ DE PRESĂ PRIVIND FINALIZAREA PROIECTULUI “README – APLICAȚIE INTERACTIVĂ, INOVATIVĂ, DE EVALUARE A LIZIBILITĂȚII TEXTELOR ÎN LIMBA ROMÂNĂ ȘI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A STILULUI DE REDACTARE

Share

Rl online 0 comentarii

12.12.2019 - 12:02

Cognos Business Consulting SRL a implementat, în perioada  15.09.2017- 14.12.2019 proiectul Read ME, cod SMIS 119286.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit creşterea contribuţiei sectorului TIC pentru competitivitatea economică prin dezvoltarea unei aplicații interactive destinată limbii române de îmbunătățire a stilului de redactare al eseurilor și/sau compunerilor raportat la teme predefinite, respectiv de ameliorare a lizibilității textelor generale (spre exemplu, materiale postate online, editoriale) prin oferirea de feedback personalizat automat.

Proiectul contribuie la creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare-inovare a Beneficiarului în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor prin dezvoltarea unui model de analiză textuală inovativ pentru limba română destinat evaluării atât a eseurilor/rezumatelor/compunerilor, cât și a materialelor generale cu scopul ameliorării prezentării/structurii/coeziunii textului.

De asemenea s-a urmărit diversificarea ofertei de produse inovative ale întreprinderii beneficiare prin dezvoltarea unui produs experimental, care după finalizarea implementării proiectului va fi comercializat către organizații din învățământ (școli, licee, universități), organizații din mediul privat (edituri, trusturi de presă), precum şi către alte autorităţi şi persoane interesate (bloggeri, elevi/persoane care doresc să-și îmbunătățească stilul de redactare al unui eseu / compuneri). La finalul proiectului sunt realizate 2 produse/servicii/aplicații TIC inovative (indicator de realizare).

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.393.472,58 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 2.814.714,83 lei.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 “Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă“, Prioritate de investiţii 2b “Dezvoltarea produselor și serviciilor TIC, a comerțului electronic și a cererii de TIC“, Acţiunea 2.2.1. “Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere“.

Informații suplimentare puteți obține de la Razvan Macovei - Manager proiect, e-mail: [email protected], www.cognosconsulting.ro .

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...