Zece milioane euro de la Banca Europeană de Investiții pentru Georgia

Banca Europeană de Investiții va împrumuta Credo Bank, cel mai important actor pe piața micro-finanțărilor din Georgia, pentru sprijinirea financiară a firmelor din zonele rurale și din sectorul agricol.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2020 - 20:28

BEI (Banca Europeană de Investiții) acordă al doilea împrumut din cadrul Inițiativei de Dezvoltare Georgia și facilitează împrumuturi disponibile în condiții flexibile pentru a ajuta la menținerea lichidității întreprinderilor, necesară pentru funcționare și păstrarea locurilor de muncă.

Lansată în decembrie 2019, Inițiativa BEI îmbunătățește incluziunea financiară și accesul la finanțare pentru IMM-uri subfinanțate din Georgia, prin sprijinirea băncilor mai mici din țară pentru îmbunătățirea ofertelor lor de servicii.

„Cu acest împrumut, Banca Europeană de Investiții și Team Europe își acordă angajamentul de a sprijini Georgia să depășească provocările provocate de pandemia Covid-19. Prin parteneriatul nostru cu Credo Bank, vom furniza lichidități în monedă locală pentru a menține întreprinderile în curs de criză și pentru a susține recuperarea rapidă și rapidă a acestora, contribuind astfel la o economie mai rezistentă și la consolidarea sectorului financiar național. Acest lucru va fi crucial pentru orice dezvoltare durabilă viitoare a Georgiei.”, a anunțat Lilyana Pavlova, vicepreședinta BEI, responsabilă pentru activitățile băncii din Georgia.

Împrumutul va fi disponibil în monedă locală pentru a le proteja de riscurile legate de deprecierea monedei. O finanțare acordată de Uniunea Europeană va completa împrumutul BEI pentru a promova finanțarea monedei locale și va acoperi o parte din costurile legate de riscul valutar.

Sprijinul financiar face parte din răspunsul imediat al Team Europe al Uniunii Europene la pandemia Covid-19, lansată în peste 100 de țări partenere din întreaga lume, căreia BEI îi asigură 6,3 miliarde EUR.

Comentarii