Foto: INQUAM PHOTOS

Virgil Popescu: Ajutorul pentru HoReCa va fi acordat electronic, automatizat

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a explicat modul în care va fi aprobat ajutorul pentru industria ospitalității, stabilit la o sumă echivalentă cu 20% din pierderea suferită conform cifrei de afaceri.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 11:44

„Este o schemă de ajutor de stat pe care premierul a anunţat-o, care a fost discutată cu mediul de afaceri. Procedura va fi în felul următor: probabil că vom aproba un memorandum în Guvern, cu schema de finanţare ca să putem ulterior notifica Comisia Europeană, pentru că orice ajutor de stat trebuie notificat la C.E. şi obţinută aprobarea, după care vom avea Ordonanţa de Urgenţă de aprobarea acesteia. E vorba de un ajutor de stat de 20 % pentru pierderea suferită la cifra de afaceri a anului 2020, aferentă anului 2019. Practic, ajutăm companiile din HoReCa pentru pierderile suferite în anul 2020.”, a explicat miercuri Virgil Popescu într-o emisiune la B1 Tv.

Ministrul Economiei a adăugat că totul mecanismul de obținere a banilor de către firmele ce operează în industria ospitalității se va derula electronic, automatiza, pe aplicații informatice.

„Totul va fi depus online. Vor justifica cifra de afaceri. Practic, noi avem interconectate bazele noastre cu ANAF-ul şi vedem exact cifra de afaceri pe 2019 şi în cursul acestui an, la sfârşitul anului dacă va fi cazul. Evident, în funcţie de codul CAEN, fie că vorbim de hoteluri, restaurante, agenţii de turism, vor fi eligibili pentru a primi acest ajutor de stat de 20% din cifra de afaceri. Nu mai vrem să plimbăm antreprenorul între agenţiile statului. Totul se va face automat din faţa calculatorului.”, a completat Virgil Popescu, citat de News.ro.

Comentarii