1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeEconomieSe deschide o nouă rută maritimă: Egipt - Israel - Turcia -...

Se deschide o nouă rută maritimă: Egipt – Israel – Turcia – România – Rusia

O companie israeliană a lansat o nouă linie maritimă de transport mărfuri, denumită Levant – Black Sea Express (LBX), care face legătura între Egipt, Israel, sud-estul Turciei, România şi Rusia.

“Linia companiei ZIM, Levant – Black Sea Express,  a fost lansată pe 7 octombrie, din portul Haifa, cu prima navă care foloseşte această rută, CONTSHIP DON. LBX oferă o acoperire sporită a zonei Est Mediterane – Marea Neagră şi se va conecta cu serviciile internaţionale de transport pe distanţe lungi ale ZIM către Asia şi America prin porturile Said East si Haifa. De asemenea, va completa ruta săptămânală Israel – Turcia – Marea Neagră”, anunță un comunicat de presă al companiei israeliene ZIM.

Linia martimă LBX, operată în întregime de ZIM, va deservi prin rotaţie completă, prin cele trei nave ale sale, cu o capacitate de 1,200 TEU fiecare, următoarele porturi: Port Said East – Alexandria – Mersin – Novorossiysk – Constanta – Aliaga – Mersin – Haifa – Port Said East.

LBX a fost lansat chiar în momentul în care a început sezonul de export citrice, în special pentru produsele agricole sezoniere exportate din Egipt şi din sud-estul Turciei către porturile Mării Negre.

Potrivit companiei israeliene, noua linie maritimă va oferi un serviciu direct către Marea Neagră din Egipt și din Turcia, inclusiv de transport încărcături frigorifice, precum și o “capacitate suplimentară pentru piața din Rusia”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă