16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Se caută candidați pentru trei posturi de membru în Consiliul ASF

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, la data de 12 august 2020, „începerea procesului de desemnare a unui număr de trei membri ai Consiliului de Administrație al Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.)”, precizează un comunicat de presă transmis de ASF.

Persoanele interesate de ocuparea unei astfel de poziții își pot depune dosarul de candidatură până la data de 20.08.2020, inclusiv.

Candidaților li se cere să fie absolvenţi de studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau cu studii universitare de scurtă durată cu diplomă de licenţă şi master în domeniul economic sau juridic, să aibă o bună reputaţie şi onorabilitate și să aibă experienţă profesională dovedită în domeniul financiar sau în cel de activitate de reglementare / supraveghere bănci, finanţe şi asigurări de minimum 8 ani.

Potrivit legii, Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare a Asiguraților este format din cinci membri, dintre care doi sunt desemnați de Ministerul Finanțelor Publice, iar trei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dintre care este ales și Președintele Consiliului de Administrație.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă