21.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăEconomieRusia va lua măsuri de reglementare a prețurilor la alimente, bunuri și...

Rusia va lua măsuri de reglementare a prețurilor la alimente, bunuri și medicamente

Comisiile parlamentare din Rusia sunt pregătite să introducă propuneri de reglementare a prețurilor la alimente, medicamente şi alte bunuri, a anunţat miercuri agenţia rusă de presă Interfax, citându-l pe Alexander Khinshtein, parlamentar şi membru al partidului de guvernământ al preşedintelui rus Vladimir Putin, Rusia Unită, transmite Reuters.

O astfel de iniţiativă legislativă este deja pregătită de comisiile parlamentare şi ar putea fi propusă „în orice moment”, a declarat Alexander Khinshtein.

Autorităţile au anunţat miercuri că rata anuală a inflaţiei în Rusia a accelerat la 9,15% în februarie, de la 8,73% luna precedentă, cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, pe fondul deprecierii semnificative a rublei, în urma sancţiunilor occidentale impuse Moscovei după invadarea Ucrainei.

Rusia ia măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor la alimente, dar și la bunuri și medicamente

Aproape toate preţurile, de la pâine până la benzină, s-au majorat, printre cele mai mari creşteri fiind preţurile la zahăr şi cereale (cum ar fi hrişca, un produs important pentru ruşi, care îşi fac stocuri), cu 20,6% şi, respectiv, 18%.

Încă din ianuarie s-a luat în calcul războiul pentru evaluarea prețurilor

Investitorii au o serie de motive de îngrijorare, iar potențiala invazie a Ucrainei de către Rusia este pe ordinea de zi. Aceștia devin speriați, iar piețele încep să includă în prețuri riscul de război.

Tensiunile persistă de aproape un deceniu

Tensiunile din jurul Ucrainei persistă deja de 8 ani. Au început cu schimbări democratice în țară după răsturnarea președintelui Victor Ianukovici. Deși Ucraina și-a declarat independența în 1991, Rusia încă vede țara ca o zonă de influență strategică și cea mai importantă dintre republicile ex-sovietice. Astfel s-a ajuns la anexarea Peninsulei Crimeea, decizie pe care Europa și Statele Unite nu au reușit să o oprească.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dîncu, vizită oficială la Chișinău

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, efectuează, astăzi şi mâine, o vizită oficială la Chişinău.Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), Dîncu va avea astăzi convorbiri cu...
00:02:46

VIDEO: Momentul în care Putin proclamă anexarea Ucrainei și acuză Occidentul de satanism

Un Vladimir Putin sfidător a proclamat vineri anexarea de către Rusia a unei porțiuni din Ucraina într-o ceremonie plină de fast la Kremlin, promițând...

Ministrul Energiei: „Reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice”

Într-un interviu acordat pentru protv, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a afirmat că reducerea de energie electrică nu se referă la pesoane fizice. ”În regulament s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă