16.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Proiectul de buget pe 2021 ar ascunde măriri de taxe și de impozite dar și un posibil acord cu FMI

Proiectul bugetului de stat pe anul 2021, elaborat de Guvernul Orban, ar ascunde măriri de taxe și de impozite dar și un posibil acord cu FMI, susține prim-vicepreședintele PSD, fostul premier Sorin Grindeanu.

În opinia fostului premier, acesta este motivul pentru care Guvernul Orban întârzie să supună atenției Parlamentului proiectul Legii bugetului pe anul 2021.

Sorin Grindeanu a făcut, duminică, această declarație, ca răspuns la un punct de vedere exprimat de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, care susținuse că ar fi normal ca proiectul Legii bugetului pe anul 2021 să fie prezentat de viitorul Cabinet, cel care se va forma după alegerile parlamentare din decembrie 2020.

„Din informaţiile pe care le avem, proiectul de buget pe anul viitor nu va presupune doar măriri de taxe şi de impozite, de aceea se feresc domnii de la guvernare să fie transparenţi. De fapt, solicităm transparenţă. Lucrul ăsta pare să îl irite pe domnul ministru Cîţu. Vom continua să cerem transparenţă pe proiectul de buget pe 2021. Eu şi alţii credem că lipsa de transparenţă mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe şi impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem noi”, a argumentat, duminică, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă