Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţurile la producătorii din industrie au crescut în luna august

Preţurile producţiei industriale pe total, au crescut cu 5,9% în luna august, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Share

Rl online 0 comentarii

02.10.2018 - 10:06

În iulie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 6%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după un avans de 6,1% în luna iunie.

În august, cea mai mare creştere a preţurilor, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (+35,33%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+14,17%).

În luna august, faţă de luna anterioară, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,6%.

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Comentarii