12.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Peste 200.000 de autoturisme Opel, sunt rechemate în service

Modelele Adam şi Corsa depăşesc în mod ”serios” nivelurile de oxid de azot permise când sunt în circulaţie. Ordinul afectează 210.000 de vehicule, dintre care 54.000 se află în Germania, potrivit Bild. Mai concret cele două modele de Opel cam dau cu oxid de azot în populaţie.

Dioxidul de azot este cunoscut ca fiind un gaz foarte toxic, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Gradul de toxicitate al dioxidului de azot este de patru ori mai mare decât cel al monoxidului de azot. Expunerea la concentrații ridicate poate fi fatală, iar la concentrații reduse afectează țesutul pulmonar.

Populația expusă la acest tip de poluanți poate avea dificultăți respiratorii, iritații ale căilor respiratorii, disfuncții ale plămânilor. Expunerea pe termen lung la o concentrație redusă poate distruge țesuturile pulmonare, ducând la emfizem pulmonar, arată site-ul CalitateAer.ro. Persoanele cele mai afectate de expunerea la acest poluant sunt copiii.

 

Sistemul Lambda nu e robust la viteze mari

Evaluarea calităţii Opel a constatat că sistemul de control Lambda nu este suficient de robust atunci când autovehiculele ating viteze mari. Acest lucru a fost înregistrat în cazul anumitor modele Adam şi Corsa lansate pe piaţă în anii 2018 şi 2019, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, spune Mediafax.

Aceasta înseamnă că autovehiculele care au mers mai mult de 50.000 de kilometri ar putea depăşi limitele de oxid de azot pe parcursul întregii perioade de funţionare, a mai explicat acesta.

Opel a început să-şi informeze clienţii în urmă cu două luni, astfel încât aceştia să-şi poată actualiza software-ul maşinilor afectate, a mai declarat purtătorul de cuvânt, potrivit Bloomberg.

Ultima oră
Pe aceeași temă