Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul a aprobat plăţi în avans pentru fermieri

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, o hotărâre pentru acordarea unor plăţi în avans pentru fermieri, începând din 16 octombrie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2018 - 16:59

Astfel, Guvernul a aprobat Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.

Potrivit actului normativ, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va putea acorda, începând cu 16 octombrie anul acesta, plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe din sectorul vegetal şi zootehnic, într-un procent conform reglementărilor comunitare în vigoare, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Prin această HG, s-au aprobat: în sectorul vegetal pentru schema de plată unică pe suprafaţă -  102,5 euro/ha, pentru plata redistributivă pentru intervalele între un hectar şi cinci hectare -  5 euro/ha, pentru 5 la 30 de hectare - 50,3 euro/ha; plata pentru înverzire - 50,2 euro/ha; pentru tinerii fermieri - 25,8 euro/ha. 

Plăţile de sprijin pentru ovine/caprine au un plafon alocat de 56,1 milioane euro.

Comentarii