13.9 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Garduri la tramvai. Orban vrea să le dărâme, Firea vrea să le păstreze

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban, după ce acesta susținuse că gardurile plasate de-a lungul unor linii de tramvai din București ar trebui demontate.

„În loc să apară aceste benzi dedicate pe marile bulevarde, au apărut gardurile care delimitează zona de circulaţie pentru mijloace auto de tramvaie, care nu au făcut altceva decât să încurce şi mai rău circulaţia în Bucureşti și care, vă spun de acum, trebuie să dăm jos aceste garduri, care au fost o bătaie de joc la adresa oricărui plan de circulaţie şi plan trafic pentru Bucureşti”, a declarat, sâmbătă, liderul PNL, Ludovic Orban.

Duminică, primarul general, Gabriela Firea, i-a dat lui Orban o replică acidă: „Dacă te cheamă Ludovic Orban și ai o reputație și insisti să te dai specialist în garduri și șanțuri, eu zic că ne merităm soarta”.

Primarul Gabriela Firea a amintit că „în toate marile capitale europene există garduri de protecție a liniei de tramvai” și că „în toate studiile specialiștilor în mobilitate se relevă faptul că s-a injumătățit timpul de a parcurge o călătorie din momentul în care linia de tramvai este protejată de un gard”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă