-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeEconomieFoto interviuSusan Sarandon luptă pentru salvarea unui condamnat la moarte

Susan Sarandon luptă pentru salvarea unui condamnat la moarte

Celebra actriţă americană Susan Sarandon sprijină o campanie pentru salvarea unui condamnat la moarte. Richard Glossip este acuzat că a plătit un tânăr să omoare un bărbat, în anul 1997, într-un motel din Oklahoma, potrivit Mediafax. 

“Helen Prejean m-a sunat şi m-a convins că acest om, Richard Glossip, în vârstă de 52 de ani, este nevinovat şi are nevoie de o nouă şansă, pentru a fi mai bine reprezentat în instanţă, cu scopul de a prezenta o serie de noi informaţii care vor aduce dubii rezonabile asupra vinovăţiei sale şi care vor putea să îl salveze, împiedicând executarea lui. Întrucât singura opţiune reală pe care o mai are este presa, deoarece Richard Glossip a trecut deja printr-un număr de procese şi a epuizat acea cale juridică, am decis să îl ajut“, a declarat Sarandon pentru revista People.

Actriţa a semnat petiţiile online ce solicită salvarea vieţii lui Richard Glossip, publicate pe site-uri precum MoveOn.org şi Change.org, şi a contribuit la strângerea unui număr de peste 150.000 de semnături de la persoane care speră să o convingă pe guvernatoarea statului Oklahoma, Mary Fallin, să îl lase în viaţă pe Richard Glossip, a cărui executare prin injecţie letală este programată pentru data de 16 septembrie.

“Sperăm că guvernatoarea să permită această comutare a sentinţei şi să accepte o audiere, pentru a putea să analizeze acele noi informaţii, care nu au fost expuse în procesele anterioare”, a adăugat Susan Sarandon.

“Singurul lucru care îl asociază pe Richard Glossip cu acea crimă este mărturia criminalului, un tânăr care avea vârsta de 19 ani la acea vreme şi care a dat opt declaraţii, iar toate se contrazic între ele”, a adăugat vedeta americană, explicând motivele pentru care ea – şi mai multe mii de persoane care au semnat acele petiţii – consideră că situaţia şi cazul lui Glossip ar trebui revizuite.

Deoarece, “din câte se pare, nu există nicio dovadă concretă sau vreun motiv care să îl asocieze pe Glossip cu acea crimă”, Susan Sarandon, în vârstă de 68 de ani, crede că Justin Sneed i-a minţit pe poliţişti în legătură cu implicarea lui Glossip în acea crimă, cu scopul de a obţine o înţelegere avantajoasă pentru el în urma discuţiilor cu procurorii.

Richard Glossip a fost arestat în 1997 în urma asasinării lui Barry Van Treese, un bărbat care a fost bătut până la moarte cu o bâtă de baseball într-un motel din Oklahoma. Un alt bărbat, Justin Sneed, a mărturisit acea crimă, dar le-a spus anchetatorilor că Glossip, pe atunci angajat al acelui motel, l-ar fi plătit pentur a comite crima, precizează The Washington Post.

După ce a ajuns la o înţelegere cu procurorii, Justin Sneed a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat, în timp ce Richard Glossip a fost codamnat la moarte, în 1998.

Cele mai citite

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...
Ultima oră
Pe aceeași temă