26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuNoul membru al familiei regale suedeze se va numi Prinţul Alexander

Noul membru al familiei regale suedeze se va numi Prinţul Alexander

Cel mai nou membru al familiei regale din Suedia se va numi Alexander Erik Hubertus Bertil şi va avea titlul de Duce de Sodermanland, a anunţat joi regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, la o întâlnire cu Cabinetul, informează agenţia DPA, preluată de Agerpres

Băieţelul, născut marţi, este primul copil al Ducelui şi Ducesei de Värmland, prinţul Carl Philip şi prinţesa Sofia, şi este al cincilea în linia de succesiune la tron. Este, de asemenea, al cincilea nepot al regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei al reginei Silvia. 

“Este un prilej de bucurie că barza a fost atât de activă în acest an în familia (regală) Bernadotte”, a spus regele cu trimitere la faptul ca în luna martie Prinţesa moştenitoare Victoria a născut un băieţel. 

Carl Philip este al doilea dintre cei trei copii ai regelui şi reginei Suediei. Cel mai mare dintre copii este prinţesa moştenitoare Victoria, prezentă şi ea la întâlnirea de joi, alături de sora sa mai mică prinţesa Madeleine. 

Erik este numele bunicului matern al noului născut şi un vechi nume regal, în timp ce Hubertus este unul dintre numele bunicului patern, regele Suediei. 

Copilul poartă de asemenea numele unchiului regelui, prinţul Bertil, care a murit în anul 1997 şi care a fost apropiat de Carl Philip şi fraţii săi. 

Carl al XVI-lea Gustaf a devenit rege al Suediei în anul 1973. Prima lui fiică, Victoria, a devenit printesă moştenitoare în anul 1980, în urma unei reforme constituţionale, prin care tronul suedez va fi moştenit de primul copil al monarhului, indiferent dacă acesta este fată sau băiat.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă