15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuDan Teodorescu, de la trupa TAXI: “Vameşul este un cetăţean model”

Dan Teodorescu, de la trupa TAXI: “Vameşul este un cetăţean model”

 Solistul trupei TAXI, Dan Teodorescu, a fost invitat azi la emisiunea “Backstage on Stage”, în studio-ul România Liberă, şi a dezvăluit mai multe despre lansarea albumului „Cele două cuvinte”, dar a trecut şi prin furcile caudine trebuind să răspundă unor întrebări „altfel”.

 Din punctul de vedere al unui „inginer mecanic pasionat de muzică”, aşa cum se recomandă solistul trupei TAXI, criza din care nu mai ieşim a fost anticipată, în 1999, de piesa „Criogenia salvează România”. Totuşi, criogenia nu este o soluţie pentru ca România să iasă în sfârşit din criză.

De emigrat, Dan Tedorescu nu ar vrea să emigreze, pentru că „nu ar avea unde”.

„Nu aş emigra în altă ţară acum, poate dacă eram mai tânăr m-aş fi gândit. Deşi, până la urmă nu cred că aş fi făcut-o nici atunci. Unde să mă duc? În Japonia, să cânt «Aici sunt yenii dumneavoastră»? În Statele Unite, să cânt «Criogenia salvează America»?

Şi pentru că tot s-a vorbit mult în ultimul timp despre vameşi am vrut să aflăm de la Dan Teodorescu ce avantaje şi dezavantaje are meseria de vameş.

 „Vameşul este un cetăţean model. Cine este un model pentru cetăţeanul model? Evident, statul. Ce face statul, în esenţă? Pune taxe. Atunci, cetăţeanul model este obligat să facă ce face statul, să aplice taxe. Aşa cum există taxa la stat, cetăţeanul model este obligat să facă ce face statul, să pună la rândul lui taxe. Aşa cum există taxa la stat, cetăţeanul model aplică taxa la cetăţean. Vameşul fiind un cetăţean model nu face decât să urmeze exemplul statului”, ne-a explicat Dan Tedorescu.

Şi cum şi legalizarea prostituţiei este un subiect arzător, solistul trupei TAXI a fost întrebat dacă este de acord cu legalizarea celei mai vechi meserii din lume. Răspunsul a venit simplu: „Da”. De ce este de acord?

„Oricum se practică. Ni se pun taxe pe absolut orice. În momentul în care legalizezi, vin nişte bani de acolo. De ce să nu pună o taxă pe o chestie care se practică oricum?

Pe Dan Teodorescu şi pe ceilalţi membri ai trupei TAXI îi veţi putea vedea live, de Dragobete, de la ora 21:00, în Jukebox Club. TAXI îşi aşteaptă fanii la concertul şi lansarea albumului trupei “Cele două cuvinte”. Dan Teodorescu promite că evenimentul va fi unul plin de surprize.

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă