21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalUn lider Yakuza a fost condamnat la moarte în premieră în Japonia

Un lider Yakuza a fost condamnat la moarte în premieră în Japonia

Satoru Nomura a fost condamnat la 74 de ani

Un lider al clanului Yakuza a fosta condamnat la moarte de către un tribunal din Fukuoka, din sud-vestul Japoniei. Este pentru prima dată în istoria justiției nipone când un membru al clanului a fost condamnat.

Satoru Nomura, 74 de ani, a fost acuzat de brutalitate și acte de violență. Tribunalul a stabilit că Nomura este responsabil pentru patru atacuri violente, din perioada 1998-2004. În urma incidentelor, o persoană a fost omorâtă, iar alte 3, printre care și un polițist, au fost grav rănite.

Presa internațională informează că verdictul a fost dat în ciuda faptului că nu au existat proble concludente care să îl incrimineze. Procurorii au justificat că poziția sa de lider al clanului îl face automat și autorul crimelor. Acesta a negat toate acuzațiile și a anunțat prin intermediul avocaților săi că va face contestație. De asemenea, liderul clanului l-a amenințat pe judecător choar în timpul procesului.

„Am cerut o decizie dreaptă. Vei regreta asta pentru tot restul vieții tale”, a spus Nomura.

Satoru Nomura conduce clanul Kudo, principala organizație Yakuza din sud-vestul Japoniei și Fukuoka. Clanul are o reputație de temut în Japonia, fiind acuzat de acte de violență grave, brutalitate, prostituție, trafic de droguri și impunerea unor taxe de protecție și crime.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Oficiali: Suedia și Iranul au realizat un schimb de prizonieri în urma unei înțelegeri bilaterale

Suedia şi Iranul au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri, au declarat oficialii, Suedia eliberând un fost oficial iranian condamnat pentru rolul său într-o...

De ce trebuie să țină cont fotbaliștii Naționalei, ca să nu joace la EURO precum clasa politică de pe Dâmbovița

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Noul președinte slovac Peter Pellegrini promite că va reuni țara

Peter Pellegrini a depus jurământul sâmbătă în calitate de preşedinte al Slovaciei, promiţând că va reuni ţara, care este puternic divizată din punct de...
Ultima oră
Pe aceeași temă