23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalSpania scade taxele și plafonează prețul gazelor

Spania scade taxele și plafonează prețul gazelor

Profiturile companiilor de energie vor fi redirecționate

Guvernul de la Madrid a decis să scadă taxele, să plafoneze prețul gazelor, iar profiturile companiilor energetice vor fi redirecționate. Hotărârile vin la pachet, în urma creșterii semnificative a prețurilor la utilități. Anunțul a fost făcut de premierul Pedro Sanchez într-un interviu televizat.

„Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”, a declarat prim ministrul.

Premierul a specificat că profiturile companiilor vor fi redirecționate pentru a plafona prețurile gazelor naturale. Astfel se urmărește reducerea costurilor consumatorilor. Marți, guvernul se întrunește într-o ședință unde se vor discuta noi măsuri. Analiştii se aşteaptă şi la suspendarea impozitului pentru generare de 7% şi extinderea reducerii TVA.

Specialiștii susțin că măsurile vor reduce veniturile guvernamentale pe anul acesta cu 1,4 miliarde de euro. Cererea ridicată pentru gaze naturale și şi creşterea preţurilor la certificatele tranzacţionabile pentru emisii au făcut ca prețurile să fie majorate în mai multe țări europene.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...
Ultima oră
Pe aceeași temă