1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalOficial! SUA ar putea modifica momentul eliberării stocurilor de petrol dacă prețurile...

Oficial! SUA ar putea modifica momentul eliberării stocurilor de petrol dacă prețurile scad

Vorbind într-un interviu video pentru conferința Reuters Next, secretarul adjunct al Energiei din SUA, David Turk, a declarat miercuri că administrația Biden ar putea ajusta momentul eliberării planificate a stocurilor strategice de țiței dacă prețurile globale la energie scad substanțial.

Turk a adăugat că și alte țări consumatoare care au convenit să elibereze rezerve strategice în comun cu Statele Unite pentru a îmblânzi prețurile ar putea, de asemenea, să își ajusteze calendarul, dacă este necesar.

Situație fără precedent în domeniul petrolului: SUA exportă 700.000 de barili de petrol uşor în UAE

El a mai spus că administrația a avut discuții interne și cu membri ai Congresului despre avantajele interzicerii exporturilor de țiței. „Cred că fiecare țară va lua decizii pe baza a ceea ce este util și bun pentru consumatorii lor și în funcție de preț”, a spus el.

Biden nu vrea panică în fața variantei Omicron a Covid-19

Administrația președintelui Joe Biden a anunțat luna trecută că va elibera 50 de milioane de barili din Rezerva Strategică de Petrol din SUA, alături de eliberări mai mici din China, India, Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie, pentru a ajuta la scăderea costurilor energetice pentru consumatori.

Acordul neobișnuit a fost conceput pentru a controla creșterea prețurilor la energie, după ce grupul de producători OPEC și aliații săi au respins cererile repetate din partea Washingtonului și a altor țări consumatoare de a pompa mai rapid pentru a satisface cererea în creștere pe măsură ce lumea începea să iasă din pandemie. Cu toate acestea, prețurile petrolului au scăzut de atunci, pe fondul îngrijorărilor că noua variantă Omicron a coronavirusului se va răspândi și va declanșa blocări extinse, reducând cererea globală de energie.

După comentariile lui Turk, prețul petrolului din SUA se tranzacționa la 65,69 dolari barilul, în scădere cu 49 de cenți.

Prețul petrolului a atins un nou record, din 2018

Cele mai citite

Cazul fetiței accidentată mortal de un polițist. Noi declarații ale tatălui micuței

A fost joia neagra în familia unei fetițe de 11 ani, care a murit ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care mâna...

Yahoo oferă flexibilitate angajaților: Muncă remote de oriunde din Japonia și zborurile plătite

Yahoo Japan își dublează munca la distanță, spunând celor 8.000 de angajați ai săi că își pot face treaba de oriunde în țara din...
00:00:38

Opoziția din Marea Britanie: Premierul Johnson „a încălcat legea” și „a mințit”

Liderul Partidului Laburist de opoziție din Marea Britanie, Sir Keir Starmer, a declarat duminică, 16 ianuarie, că, prim-ministrul Boris Johnson a „încălcat legea” și...
Ultima oră
Pe aceeași temă