26.5 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalOficial! SUA ar putea modifica momentul eliberării stocurilor de petrol dacă prețurile...

Oficial! SUA ar putea modifica momentul eliberării stocurilor de petrol dacă prețurile scad

Vorbind într-un interviu video pentru conferința Reuters Next, secretarul adjunct al Energiei din SUA, David Turk, a declarat miercuri că administrația Biden ar putea ajusta momentul eliberării planificate a stocurilor strategice de țiței dacă prețurile globale la energie scad substanțial.

Turk a adăugat că și alte țări consumatoare care au convenit să elibereze rezerve strategice în comun cu Statele Unite pentru a îmblânzi prețurile ar putea, de asemenea, să își ajusteze calendarul, dacă este necesar.

Situație fără precedent în domeniul petrolului: SUA exportă 700.000 de barili de petrol uşor în UAE

El a mai spus că administrația a avut discuții interne și cu membri ai Congresului despre avantajele interzicerii exporturilor de țiței. „Cred că fiecare țară va lua decizii pe baza a ceea ce este util și bun pentru consumatorii lor și în funcție de preț”, a spus el.

Biden nu vrea panică în fața variantei Omicron a Covid-19

Administrația președintelui Joe Biden a anunțat luna trecută că va elibera 50 de milioane de barili din Rezerva Strategică de Petrol din SUA, alături de eliberări mai mici din China, India, Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie, pentru a ajuta la scăderea costurilor energetice pentru consumatori.

Acordul neobișnuit a fost conceput pentru a controla creșterea prețurilor la energie, după ce grupul de producători OPEC și aliații săi au respins cererile repetate din partea Washingtonului și a altor țări consumatoare de a pompa mai rapid pentru a satisface cererea în creștere pe măsură ce lumea începea să iasă din pandemie. Cu toate acestea, prețurile petrolului au scăzut de atunci, pe fondul îngrijorărilor că noua variantă Omicron a coronavirusului se va răspândi și va declanșa blocări extinse, reducând cererea globală de energie.

După comentariile lui Turk, prețul petrolului din SUA se tranzacționa la 65,69 dolari barilul, în scădere cu 49 de cenți.

Prețul petrolului a atins un nou record, din 2018

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:39

Armata ucraineană: Rusia încearcă să stabilească controlul asupra regiunii Donețk

Rusia atacă zeci de ținte civile și militare în încercarea sa de a stabili controlul deplin asupra regiunilor Lugansk și Donețk din estul Ucrainei,...
00:00:39

Armata ucraineană: Rusia încearcă să stabilească controlul asupra regiunii Donețk

Rusia atacă zeci de ținte civile și militare în încercarea sa de a stabili controlul deplin asupra regiunilor Lugansk și Donețk din estul Ucrainei,...

ONU spune că primele exporturi de grâu după invadarea Ucrainei vor începe de săptămâna viitoare

Primele exporturi de grâu după invadarea Ucrainei de către Rusia sunt aşteptate să înceapă săptămâna viitoare, în conformitate cu un acord internaţional semnat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă