0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internaționalPrețul petrolului a atins un nou record, din 2018

Prețul petrolului a atins un nou record, din 2018

Prețul a atins un nou nivel joi dimineață

Prețul petrolului a depășit 86 de dolari pe baril, fiind un nou record din 2018 și până acum. Acest lucru se întâmplă din cauza crizei energetice și a ofertei foarte restrânse. Joi dimineață, prețul bariului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut la 86,10 dolari. Cu toate acestea, la prânz a scăzut cu 1,04 dolari, potrivit Reuters.

De asemenea, la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ‘light sweet crude’ a scăzut cu 0,47 dolari, sau 0,6%. Astfel, prețul a atins nivelul de 82,95 dolari. Din cauza producției scăzute a grupul OPEC+, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu este 60%.

Și prețul țițeiului se află sub presiune din cauza scăderii preţurilor la gaze naturale şi cărbune. Prețul cărbunelui a scăzut cu 11% în China, țară care se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu energie. Livrările sunt insuficiente, iar standardere privind emisiile au devenit mai dure.

Analiştii de la Goldman Sachs au majorat estimările privind cotaţia barilului de ţiţei Brent la finalul lui 2021 la 90 de dolari, de la 80 de dolari.

„Deşi de mult timp estimăm o creştere a preţurilor petrolului, actualul deficit de furnizare global este mai accentuat decât ne-am aşteptat, redresarea cererii pe plan mondial în urma impactului Delta fiind chiar mai rapidă decât previziunea noastră, în timp ce previziunile privind furnizarea globală sunt sub estimări”, se arată în raportul Goldman.

Cele mai citite

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă