6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalMaia Sandu a inaugurat un drum expres care va lega România de...

Maia Sandu a inaugurat un drum expres care va lega România de Ucraina, prin Republica Moldova

Șefa de stat a Republicii Moldova, Maia Sandu, a inaugurat un tronson al drumului expres M3 Chișinău – Giurgiulești, care face parte din artera rutieră care va lega Ucraina de România, prin Republica Moldova.

“Noua porțiune contribuie și la eforturile noastre de a fi solidari cu Ucraina – drumul M3 face parte dintr-un coridor european ce leagă țara vecină de rețeaua de drumuri din România și asigură transportul de mărfuri. Astfel de proiecte de infrastructură demonstrează că Moldova este un partener de încredere, care contribuie inclusiv la siguranța alimentară din regiune.

Construcția acestui sector de drum a fost posibilă datorită sprijinului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare – un exemplu prin care banii oferiți de partenerii externi se materializează în proiecte concrete pentru țara noastră. Cei 31 de km de drum reabilitat la standarde europene se adaugă celor 350 de km de drum dați în exploatare în ultimii doi ani”, a transmis președinta Maia Sandu într-o postare pe facebook.

Odile Renaud-Basso, președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), s-a aflat, în ziua de 25 iulie 2023, în vizită în Republica Moldova. Odile Renaud-Basso și Maia Sandu au inaugurat, împreună, drumul expres Chișinău – Giurgiulești. În anul 2022, BERD a finanțat în Republica Moldova proiecte în valoare de 500 de milioane de euro.

Orașul Giurgiulești se află la Dunăre, la frontiera cu România. În Giurgiulești se află singurul port al Republicii Moldova la Dunăre.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă