1.7 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeEconomieEconomie internăTopul județelor cu cele mai mari salarii din România

Topul județelor cu cele mai mari salarii din România

Salariile românilor diferă în funcție de județele în care lucrează, dar și de domeniile în care activează. Cei mai bine plătiți români sunt cei din București, Timiș și Cluj, județe care se află în fruntea clasamentului.

Județele în care românii câștigă cel mai bine

Cele mai mari salarii din România sunt în București, unde o medie salarială este de 5.000 de lei, urmat de Timiș, cu 4.700 de lei, Cluj, cu 4.500 de lei, Iași, Brașov și Sibiu cu 4.000 de lei.

Salariul net depășește pragul de 3.500 de lei și în județele Bihor, cu 3.950 de lei, Prahova, cu 3.800 de lei și Alba, cu 3.800 de lei.

Domeniile cu cele mai multe poziții deschise din județele în care românii câștigă cel mai bine

Cele mai mari venituri le au românii care lucrează în IT, motiv pentru care acest domeniu se află pe primul loc în clasamentul celor mai bine plătite domenii, cu o medie salarială de 6.500 de lei pe lună.

Pe locul doi se află project management, domeniu în care românii câștigă, în medie, 6.000 de lei pe lună.

Românii angajați în construcții și instalații au un venit mediu de 5.000 de lei pe lună.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Clasamentul ATP la zi. România nu are niciun jucător în top 200

Faţă de săptămâna trecut, clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis a rămas neschimbat pentru primele 50 de poziții. Sârbul Novak Djokovic conduce detaşat, urmat...

Ioana Mihăilă s-a autosuspendat din conducerea REPER

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunţa că a demisionat din funcţia de membru al Biroului Naţional REPER, după ce președintele Klaus Iohannis...

Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune si reforme, vizită anulată la Galați

În perioada 27 – 28 noiembrie 2023, Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme, avea programată o vizită în România, la Galați și...
Ultima oră
Pe aceeași temă