17.4 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăPremierul Ciucă a participat la semnarea contractului pentru metroul din Cluj. Proiectul...

Premierul Ciucă a participat la semnarea contractului pentru metroul din Cluj. Proiectul costă 2,2 miliarde de euro

Premierul Nicolae Ciucă și vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, au participat la semnarea contractului pentru metroul din Cluj. Ceremonia s-a desfășurat la data de 25 mai 2023 la sediul Primăriei Cluj – Napoca.

„Este vorba de cel mai mare proiect de infrastructură din istoria Clujului, un proiect de 2,2 miliarde de euro – proiectare și execuție”, a subliniat primarul municipiului Cluj – Napoca, fostul premier Emil Boc.

Viitoarea magistrală de metrou va uni comuna Florești cu centrul municipiului Cluj – Napoca. Magistrala de metrou va avea conexiune și cu linia de tren metropolitan din Cluj – Napoca. Termenul de punere în funcțiune a metroului este anul 2031.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă