23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăEconomieEconomie internăOficial! Românii pot primi 200 de lei în plus la salariu

Oficial! Românii pot primi 200 de lei în plus la salariu

Este oficial! Angajații pot primi în plus la salriu brut suma de 200 de lei. Măsura a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern și face parte din pachetul de măsuri Sprijin pentru România.

Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include aici sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a actului normativ și până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit conform contractului individual de muncă, fără a include sporuri sau alte adaosuri, este de 2.750 de lei.

Angajații pot beneficia de o creștere salarială necesară pentru a putea face față acestei perioade marcată de creșterea prețurilor la produsele de bază. Practic, categoria de cetățeni, categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată, poate, chiar mai greu decât alte categorii de această perioadă complicată și este o măsură care vine în sprijinul angajaților, dar în egală măsură și în sprijinul angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaților cu salarii mici, fără a dubla această responsabilitate asumată și prin taxe și impozite suplimentare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Prevederile Ordonanței de Urgență nu sunt aplicabile personalului plătit din fonduri publice și, în acest context, aș vrea doar să reamintesc mesajul pe care prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a transmis astăzi, la întâlnirea cu mediul de afaceri, cu antreprenorii români, legat de sistemul de impozitare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă