-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeEconomieEconomie internăO companie low cost a inaugurat linia aeriană București - Chișinău

O companie low cost a inaugurat linia aeriană București – Chișinău

Compania aeriană HiSky a deschis o linie directă regulată între orașele București și Chișinău, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Zborurile între cele două capitale sunt programate în fiecare zi de luni, miercuri și vineri. Zborurile sunt operate cu una dintre aeronavele din familia Airbus A320, aflate în flota companiei. HiSky devine, astfel, primul operator privat al acestei rute aeriene.

Pe lângă conexiunile de afaceri și de turism pe care le creează între cele două capitale, noua rută deschide o varietate de oportunități de călătorie pentru pasagerii din Chișinău și către alte orașe din România și din vestul Europei. Programul a fost gândit astfel încât, după aterizarea la București, în prima parte a zilei, pasagerii care doresc să își continue călătoria, către o altă destinație din  Europa, să se poată îmbarca pe una dintre pe cursele cu plecare de pe acest aeroport.

„Odată cu lansarea acestei rute reușim să ne unim toate cele trei hub-uri, București, Chișinău și Cluj-Napoca. Asta înseamnă că oricare ar fi aeroportul de plecare, fiecare pasager HiSky are acum acces la toate destinațiile pe care le operăm. În afară de avantajul major pe care îl aduce celor care zboară din Chișinău, sunt convins că această cursă va fi la fel de accesată și de pasagerii români. Nivelul schimburilor economice între România și Republica Moldova se află la un nivel extrem de ridicat și mulți oameni de afaceri și angajați ai companiilor multinaționale călătoresc frecvent înspre și dinspre Chișinău. Mai mult, dat fiind faptul că inaugurăm zborurile la începutul toamnei, ne bazăm și pe turiștii care vor alege să petreacă un weekend sau o mini-vacanță în Republica Moldova, una dintre cele mai ofertante destinații turistice pentru acest sezon atât din punct de vedere al activităților, cât și al prețurilor”, a explicat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

În România, compania HiSky operează zboruri regulate de pe aeroporturile din București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași si Baia Mare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:28

Fostul lider din Peru, Alberto Fujimori, a fost eliberat din închisoare după 16 ani

Fostul președinte peruan Alberto Fujimori, care ispășește o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor omului, în timpul deceniului lui de...

Igor Ghirkin, opozant al puterii ruse, va fi judecat joia viitoare la Moscova

Procesul influentului naţionalist rus Igor Ghirkin, fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) implicat în organizarea anexării Crimeii şi a trupelor...

Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri din ce în ce mai ridicate ale datoriilor guvernamentale ale statelor membre, dar și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă