-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeEconomieEconomie internăMinistrul Grindeanu promite că autostrada de centură va fi gata la finalul...

Ministrul Grindeanu promite că autostrada de centură va fi gata la finalul anului 2026

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, estimează că Autostrada de centură a Bucureștiului, A0, va fi gata până la finalul anului 2026.

Ministrul Grindeanu a făcut acest anunț în ziua de 17 noiembrie 2023, într-o postare pe internet.

“Conform termenelor contractuale, pe A0, Autostrada de Centură București, cu o lungime totală de 100,7 km, trebuie să putem circula până la finalul anului 2026”, a scris ministrul Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a făcut această precizare după ce, în ziua de 17 noiembrie, a făcut o vizită pe șantierele Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0), pe Sectorul de Nord.

“Am constatat o mobilizare foarte bună a constructorului român de pe Lotul 2, Corbeanca-Afumați. Până la sfârșitul anului, pe el se va deschide circulația între nodul rutier de la DN1 și nodul rutier cu Autostrada A3- București-Ploiești, pe aproximativ 10 km. Același constructor derulează și contractul pentru construcția Lotul 4, Pantelimon- Glina (o lungime de 4,47 km). Deși acum se află în perioada de proiectare mă aștept de ca în momentul în care va intra în faza de execuție să aibă de asemenea o mobilizare exemplară astfel încât să deschidem circulația în anul 2024”, a precizat ministrul Grindeanu.

Tot potrivit acestuia, antreprenorul italian de pe Lotul 1, Joița- Corbeanca (17,5 km) a primit ordinul de începere a proiectării pe 16 octombrie 2023 și are termen de finalizare a acestei etape un an de zile. La rândul lui, “constructorul chinez de pe Lotul 3 Afumați- Pantelimon (8,60 Km) este în etapa de proiectare pe care trebuie să o finalizeze în luna iunie 2024, astfel încât să demareze imediat lucrările de construcție”, a anunțat ministrul Grindeanu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
Ultima oră
Pe aceeași temă