0.7 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeEconomieEconomie internăÎn 2024 nu vor fi taxe noi dar cei care le evitau...

În 2024 nu vor fi taxe noi dar cei care le evitau trebuie să plătească, avertizează premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu și-a reafirmat promisiunea că, în anul 2024, “nu vor fi taxe noi”, dar a subliniat că acele persoane care evitaseră obligațiile fiscale vor fi puse să și le plătească.

“Suntem consecvenți cu ceea ce am promis: în 2024 nu vor fi taxe noi! Ceea ce îmi doresc este să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum! Prin urmare, mă bucur să văd nivelul record al veniturilor colectate, de ANAF, în luna octombrie. Dacă păstrăm acest ritm și dacă ținem sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit bugetar agreată cu Comisia Europeană!”, a anunțat șeful Executivului într-o postare pe internet.

Acest mesaj al premierului Ciolacu a fost postat se pare, la data de 17 noiembrie 2023, după ce, la 16 noiembrie, avusese loc o ședință de guvern. Declarația inițială a premierului a fost făcută chiar în ședința de guvern. În declarația citită în fața miniștrilor, premierul i-a criticat pe “cei care fraudau statul român”, eschivându-se de la plata obligațiilor fiscale.

Pe contul de facebook al premierului Ciolacu, mesajul premierului a avut peste 500 de replici, aproape toate fiind pozitive.

Premierul a fost întrebat și despre alte chestiuni, una dintre ele fiind majorarea pensiilor. “Toate pensiile românilor vor crește de la 1 ianuarie cu 13,8%. Iar în septembrie 2024 vor crește doar pensiile dezavantajate de cadrul legal existent în momentul pensionării până la nivelul la care se elimină inechitățile dintre pensionarii care au muncit și au contribuit la fel”, a răspuns premierul Ciolacu.

Răspunsul a fost însă neconvingător, pentru că unele persoane au atras atenția că, pentru o pensie redusă, de exemplu de 1125 de lei, majorarea va fi foarte mică. “De la 1125 ajunge la 1280”, i-a semnalat premierului o persoană de pe internet.

Cu privire la resursele necesare, în anul 2024, pentru a asigura această creștere de pensii, se pare că încă există neînțelegeri între liderii PSD și cei ai PNL. Chiar președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, și-a prezentat îndoiala față de intenția guvernului Ciolacu de a mări pensiile.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă