Titluri care au pierdut deja 30% din valoare în doar câteva luni de la listare.
Vâlcov spune că s-a adresat Autorității de Supraveghere Financiară și a cerut lămuriri în legătură cu felul în care au motivat fondurile de pensii investiția într-o acțiune supraveluata.
Mai mult, strategul PSD întreabă inclusiv dacă fondurile de pensii aveau dreptul legal de a investi în această acțiune.
Vâlcov readuce în actualitate și faptul că listarea Digi a avut loc, defapt, prin intermediul unei firme din Cipru, acționar al companiei, iar banii din listare s-au dus tot acolo.
Concret, Vâlcov a adresat ASF patru întrebări la care spune că nu a primit încă întrebări. El dorește să afle de la autoritate dacă este adevărat că peste 3 milioane de români au devenit acționari ai Digi, fără să știe, prin intermediul fondurilor de pensii, dacă aceste fonduri aveau voie să investească în respectiva acțiune (având în vedere că societatea face obiectul unui dosar penal), dacă e adevărat că banii au mers în Cipru și dacă este adevărat că datoriile Digi depășesc 1, 3 miliarde de euro, peste valoarea de piață.
Cel puțin două dintre aceste întrebări par mai degrabă retorice, având în vedere că atât datoriile Digi, cât și valorea ei de piață și țara de unde provin acționarii sunt disponibile ca date publice.