Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015, modificate după scăderea preţurilor la ţiței

Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015 vor fi modificate pe fondul scăderii preţurilor la ţiţei și din cauza condiţiilor mai puțin favorabile din piaţă și cu volatilitate ridicată, a anunţat joi compania.

Share

Alexandru Ion 0 comentarii

Actualizat: 06.11.2014 - 10:12

Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015 vor fi modificate pe fondul scăderii preţurilor la ţiţei și din cauza condiţiilor mai puțin favorabile din piaţă și cu volatilitate ridicată, a anunţat joi compania.

"Planurile de investiții și țintele de producție pentru anul 2014 ale OMV Petrom rămân în mare măsură neschimbate. În condițiile scăderii recente a prețurilor la țiței, am început un proces de revizuire a proiectelor noastre de investiții", se arată într-un comunicat al companiei transmis joi Bursei de Valori București, scrie Mediafax.

Noile planuri pentru 2015 vor fi anunțate în luna februarie.

OMV Petrom a alocat pentru 2014 un buget de investiții de peste 1,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% dedicat proiectelor de explotare și producție a hidrocarburilor.

Potrivit companiei, creșterea accizei pe carburanți, introdusă de Guvern la începutul acestui an, sporește presiunea asupra volumelor din activitatea de marketing din România. De asemenea, impozitul de construcții speciale creează dificultăți în privința investițiilor din sectorul de țiței și gaze.

"Anticipăm discuții cu autoritățile române în vederea obținerii unui cadru fiscal și de reglementare stabil pe termen lung și favorabil investițiilor, discuții care vor aborda sistemul de impozitare a hidrocarburilor și taxele nou introduse", se mai arată în comunicat.

OMV Petrom este controlat de grupul austriac de petrol și gaze OMV.

Cotaţiile petrolului au atins în noiembrie noi minime ale ultimilor ani, mai scrie Mediafax.

Astfel, cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, a scăzut la cel mai redus nivel după octombrie 2010, iar cel al petrolului WTI, de referinţă la New York, la minimul ultimilor trei ani, după ce Arabia Saudită a modificat preţurile ţiţeiului livrat în SUA şi Asia.

OMV Petrom arată că în trimestrul al treilea al anului în curs preţul mediu Ural s-a plasat la 100,9 dolari pe baril, în scădere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, şi că preţul mediu realizat la ţiţei a scăzut, de asemenea, cu 8%, la 89,7 dolari pe baril.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...