12 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăSpecialPlanurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015, modificate după scăderea preţurilor...

Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015, modificate după scăderea preţurilor la ţiței

Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015 vor fi modificate pe fondul scăderii preţurilor la ţiţei și din cauza condiţiilor mai puțin favorabile din piaţă și cu volatilitate ridicată, a anunţat joi compania.

"Planurile de investiții și țintele de producție pentru anul 2014 ale OMV Petrom rămân în mare măsură neschimbate. În condițiile scăderii recente a prețurilor la țiței, am început un proces de revizuire a proiectelor noastre de investiții", se arată într-un comunicat al companiei transmis joi Bursei de Valori București, scrie Mediafax.

Noile planuri pentru 2015 vor fi anunțate în luna februarie.

OMV Petrom a alocat pentru 2014 un buget de investiții de peste 1,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% dedicat proiectelor de explotare și producție a hidrocarburilor.

Potrivit companiei, creșterea accizei pe carburanți, introdusă de Guvern la începutul acestui an, sporește presiunea asupra volumelor din activitatea de marketing din România. De asemenea, impozitul de construcții speciale creează dificultăți în privința investițiilor din sectorul de țiței și gaze.

"Anticipăm discuții cu autoritățile române în vederea obținerii unui cadru fiscal și de reglementare stabil pe termen lung și favorabil investițiilor, discuții care vor aborda sistemul de impozitare a hidrocarburilor și taxele nou introduse", se mai arată în comunicat.

OMV Petrom este controlat de grupul austriac de petrol și gaze OMV.

Cotaţiile petrolului au atins în noiembrie noi minime ale ultimilor ani, mai scrie Mediafax.

Astfel, cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, a scăzut la cel mai redus nivel după octombrie 2010, iar cel al petrolului WTI, de referinţă la New York, la minimul ultimilor trei ani, după ce Arabia Saudită a modificat preţurile ţiţeiului livrat în SUA şi Asia.

OMV Petrom arată că în trimestrul al treilea al anului în curs preţul mediu Ural s-a plasat la 100,9 dolari pe baril, în scădere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, şi că preţul mediu realizat la ţiţei a scăzut, de asemenea, cu 8%, la 89,7 dolari pe baril.

Cele mai citite

6 plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022

Șase plaje românești au primit distincția Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus față...

Sine nobilitas

Ştim deja că trăim în ţara în care, pentru a o duce bine, cel mai important e să te naşti bine. În instituţiile statului...

Românii investesc în imobiliare. Specialiștii anticipează creșteri ale prețurilor până la final de an

Cererea de pe piața imobiliară a fost în creștere în primele trei luni ale anului, conform analizei făcute de agenția imobiliară cu acoperire națională...
Ultima oră
Pe aceeași temă