15.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

CJUE, amendă pentru implementarea cu întârziere a Directivei privind spălarea banilor

România şi Irlanda sunt obligate la plata către Comisia Europeană a unei sume forfetare în cuantum de 3 milioane de euro şi, respectiv, de 2 000 000 de euro,

Cauza – implementarea cu întârziere a Directivei UE privind spălarea banilor, potrivit unei decizii date de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Este vorba despre unul dintre cele mai importante acte comunitare, Directiva Europeană 2015/849, privind combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului, care a fost implementată de România, cu o întârziere de doi ani.

„Aceste două state membre nu au transpus în mod complet, în termenul prevăzut, Directiva privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului. Directiva 2015/8491 urmăreşte să prevină utilizarea sistemului financiar al Uniunii Europene în scopul spălării banilor şi al finanţării terorismului.

Statele membre trebuiau să transpună această directivă în dreptul lor naţional, până la 26 iunie 2016, şi să informeze Comisia Europeană cu privire la măsurile adoptate în această privinţă,” anunţă CJUE, conform Ziare.com.

Ultima oră
Pe aceeași temă