Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce taxe plăteşti la o călătorie cu maşina, în Grecia

Primii bani pe care turiştii români trebuie să-i achite sunt încasaţi la graniţa României cu Bulgaria. Şoferii trebuie să achite vinieta, taxa aferentă călătoriei pe drumurile din Bulgaria.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

08.07.2020 - 00:45

Taxa poate fi plătită fizic, la punctele de trecere a frontierei sau electronic. Începând din 1 ianuarie 2019, în Bulgaria a fost introdusă vinieta electronică, care poate fi achiziţionata printr-o aplicaţie de mobil.

Poate fi accesată pe pagină web (https://web.bgtoll.bg/) sau pe un terminal din benzinării. Site-ul se deschide în bulgară, dar din meniul (plasat în dreapta sus) există varianta pentru limba română şi engleză.

Preţul vinietei electronice pentru mijloacele de transport până în 3,5 tone pe săptămână este de 37,09 lei, pentru o lună costă 74,18 lei, pentru 3 luni - 133,53 lei, pentru un an - 239,86 lei.

Mai există şi varianta vinietei pentru sfârşitul de săptămână. Costă 24,73 lei şi este valabilă începând de vineri, ora 12:00, până duminică la ora 23:59.

Autovehiculele care depăşesc 3,5 tone nu pot circula cu viniete având valabilitate de doar 24 de ore. Nu este posibilă o modificare după înregistrarea în sistemul de taxe de trecere. Vinieta de hârtie nu se mai lipeşte pe parbriz, ci este verificată electronic.

Autovehiculele cu mai puţin de 4 roţi sunt scutite de plată vinietei. Maşinile cu remorcă, a căror greutate totală permisă depăşeşte 3,5 tone, au nevoie de o vinietă suplimentară pentru remorcă din aceeaşi categorie.

Informaţii despre starea drumurilor din Bulgaria sunt accesibile online pe site-ul http://www.roads-bg.eu/. Drumurile bune sunt reprezentate prin culoarea verde, iar drumurile stricate sau în construcţie sunt marcate cu roşu.

În punctele de trecere ale frontierei cu Bulgaria se mai plătesc şi următoarele taxe de pod sau de transport cu bacul:

Bechet (România) - Oriahovo (Bulgaria): autoturism - 60 lei, autoturism cu remorcă - 90 lei, camion - 180 de lei, autocar - 180 de lei, microbuz - 140 de lei, motocicleta - 10 de lei.

Calafat (România) - Vidin (Bulgaria): autoturism - 27 ron, vehicul mai mic de 7,5 tone - 54 ron, transport de persoane cu mai mult de 23 de locuri - 113 ron

Călăraşi (România) - Silistra (Bulgaria): autovehicul până în 25 de tone - 290,27 ron, microbuz 8-22 locuri 96,76 ron, autoturism - 48.38 ron, motocicleta - 24.19 ron

Giurgiu (România) - Ruse (Bulgaria): vehicul până în 7,5 tone - 53 lei, autoturism 8+1 locuri - 13 lei.

Odată ajuns în Grecia, călătorul român nu mai trebuie să plătească vinieta. Va achita, în schimb, taxa pe autostrăzi.

Citește totul despre:

#grecia #rutier #taxe drum

Comentarii

loading...