1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeEconomieBanca Europeană de Investiții oferă României 809 milioane de euro pentru Sănătate...

Banca Europeană de Investiții oferă României 809 milioane de euro pentru Sănătate și pentru Educație

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă României 809 milioane de euro pentru mai multe domenii, între care se numără Sănătatea și Educația.

Învățământul superior, distribuția apei, eficiența energetică și investițiile din sectorul privat din România vor beneficia de peste 809 milioane EUR de noi finanțări de la Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții, convenite cu partenerii publici și privați români în cursul anului 2020.

Angajamentul Grupului Băncii Europene de Investiții a inclus, de asemenea, finanțări specifice pentru a se asigura că companiile românești pot continua să investească și să facă față mai bine provocărilor de afaceri cauzate de pandemia COVID-19.

„Pandemia de coronavirus a făcut din 2020 un an provocator unic pentru România, Europa și întreaga lume. Grupul Băncii Europene de Investiții a adus o contribuție crucială pentru a ajuta companiile din România să reziste mai bine provocărilor economice ale COVID-19 și să permită accelerarea investițiilor prioritare în învățământul superior, sănătate, apă și energie. Cooperarea strânsă dintre Grupul BEI și România a transformat oportunitățile economice, infrastructura prioritară și serviciile cheie din țara noastră. Puterea puternică a viitoarelor angajamente BEI și FEI în România se va baza pe acest palmares impresionant”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul român al Finanțelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă