8.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Un bulevard din Capitală își va schimba numele. Ce propunere are primăria din sectorul 4

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 susțin că bulevardul trece printr-un amplu proces de modernizare, iar numele Metalurgiei nu i se mai potrivește.

„Noi, cei din primărie, credem că în acest context, este necesară și schimbarea denumirii bulevardului Metalurgiei, denumire ce aduce aminte de o epocă demult apusă și care în mod clar nu mai este reprezentantivă acestei zonei din sudul sectorului”, a anunțat primarul Daniel Băluță pe Facebook.

Primăria propune ca artera să primească numele Europa Unită, dar primarul așteaptă și propuneri de la cetățeni.

„Vă rog să vă exprimați punctul de vedere și să votați, în secțiunea de Story/Poveste a paginii mele de Facebook, pro sau contra ideii explicate mai sus. Propunerea nostră este ca noua denumire a arterei să fie „Europa Unită”, a mai spus Băluță.

În ultimii ani, zona bulevardului Metalurgiei a fost modernizată. A fost reabilitată porțiunea dintre intersecția cu Turnu Măgurele și rondul de la Metro, iar anul acesta încep lucrările pe segmentul dintre sensul giratoriu și Șoseaua Berceni.

Potrivit primăriei de sector, în lucru este și proiectul Parcului Tudor Arghezi, iar în celălalt capăt al arterei se apropie de final lucrările la complexul educațional din curtea fostului colegiu Miron Nicolescu. De asemenea, în apropierea se construiește o stație de metrou.

Ultima oră
Pe aceeași temă