0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeD'ale cetățeanuluiScrisoare de la cititori către Ministrul Petre Daea: ”Restructurare bizară la Ministerul...

Scrisoare de la cititori către Ministrul Petre Daea: ”Restructurare bizară la Ministerul Agriculturii”

Ministerul Agriculturii, ca orice minister, este organizat în direcții, agenții, compartimente etc.  Le vom numi în continuare “structuri”, ne transmite un cititor RL.

”O astfel de “structură” a Ministerului Agriculturii, AM-PNDR, a implementat din 2007 și până în prezent mii de proiecte din fonduri europene în valoare de multe milioane de euro, cu o rată de succes de peste 90%, una dintre cele mai ridicate dintre toate ministerele din țară.

Această structură are un număr de aproximativ 200 de angajați repartizați “românește”, adică 140 la București și 60 în restul țării. Cu toate acestea, a fost, așa cum spuneam, una dintre cele mai performante în gestionarea fondurilor europene. 

De acum începe partea interesantă. Din acest an, domnul ministru Petre Daea a hotărât restructurarea, considerând că poate renunța la 40 dintre angajați. Cum credeți? Dintre cei 60 din țară. Deci să rămână aproximativ 140 la București și 20 în restul țării, un raport de 7 la 1 !

Și acum vine “bomba”.  Cele aprox. 40 de posturi “vacantate” din țară sunt repartizate în Minister, la București, către alte direcții. Deci se renunță la 40 de funcționari din Argeș, Brăila, Galați, Gorj,  Hunedoara, Maramureș, Neamț, Sibiu și Suceava care au format, coordonat și sprijinit activitatea Grupurilor de Acțiune Locală GAL, organizațiile implicate în dezvoltarea comunităților, singurele capabile să rezolve problemele locale cu bani europeni fără a trece prin “furcile caudine” de la nivel central.

Se renunță la oameni care au ocupat funcțiile prin concurs încă de la aderarea României în Uniunea Europeană, specializați în gestionarea fondurilor europene, PLĂTIȚI DIN FONDURI EUROPENE, pentru a face 40 de cadouri … prietenilor. CADOURI PLĂTITE DE LA BUGETUL NAȚIONAL, deci de către noi toți !”

”DOVEZILE despre acest proiect ilegal și imoral sunt postate pe site la adresele: https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative.html și https://www.madr.ro/comunicare/8046-comunicat-de-presa.html

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă