29.2 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeD'ale cetățeanuluiNoile buletine electronice apar din 2 august, într-un număr limitat

Noile buletine electronice apar din 2 august, într-un număr limitat

Cartea electronică de identitate va fi emisă din data de 2 august, conform obligațiilor europene, dar într-un număr limitat, în cadrul unui proiect pilot de 6 luni, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Direcției pentru Evidența populației (DEPABD) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de cărți electronice de identitate. Vezi în articol detalii despre cum vor fi produse și eliberate primele cărți electronice de identitate.

România este obligată să emită cartea electronică de identitate începând cu data de 2 august 2021, conform Regulamentul (UE) 2019/1157. Deși mai sunt câteva zile până atunci, Imprimeria Națională, compania de stat abilitată să producă noile cărți electronice de identitate abia a lansat o primă licitație pentru achiziția unor elemente de securitate care vor fi utilizate în noile documente de identitate.

În plus, Imprimeria pregătește o altă licitație pentru achiziția sistemului de preluare date (complete), ce includ componentele necesare preluării datelor pentru noua carte de identitate (Stație de lucru portabilă, Multifuncțională laser A4, Monitor extern, Cameră web + trepied, Licențe prelucrare imagini, Cititor amprente + cititor smart card, Pad de semnătură, Cititor documente).

MAI: Avem toate condițiile pentru emiterea din 2 august 2021 a cărţii electronice de identitate și a cărții de identitate simple

În aceste condiții, vor fi întârzieri la emiterea cărții electronice de identitate? Direcția pentru Evidența Populației (DEPABD) din cadrul MAI susține că sunt îndeplinite toate condițiile pentru emiterea unui număr limitat de cărți electronice de identitate în acest an, în cadrul unui proiect pilot.

“Pentru producția și personalizarea cărților electronice de identitate vor fi folosite liniile de producție utilizate pentru producerea pașaportul simplu. Evaluările realizate au relevat o disponibilitate lejeră a fluxului de producție atât la nivelul producției blanchetelor, cât și al personalizării cărții electronice de identitate.
Precizăm că pentru punerea în circulație începând cu data de 2 august 2021 a cărţii electronice de identitate şi a cărţii de identitate simple în cadrul proiectului pilot, sunt îndeplinite toate condițiile.”, au precizat pentru HotNews.ro oficialii DEPABD.

Cele mai citite

Dormitul în paturi separate afectează relația de cuplu? Răspunsul experților

Avantajele dormitului separat1. Somn de calitateUnul dintre cele mai evidente avantaje ale dormitului separat este posibilitatea de a obține un somn de calitate....

„Nu s-a discutat așa ceva”

”Aflu de la televiziunile de ştiri că ar exista o propunere din partea patronatelor din turism de instituire a unei taxe pentru cetăţenii...

Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui

"În această după amiaza, Instituția Prefectului Vaslui a emis Ordinul privind constatarea suspendarii de drept a lui Buzatu Dumitru din functia de președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies