Prințul Charles și ambasadorul României (Foto: ICR)

Prințul Charles a inaugurat, la Londra, expoziția dedicată Revoluției din Decembrie 1989

Prinţul de Wales a fost prezent la sediul Institutului Cultural Român (ICR) de la Londra, unde a inaugurat o expoziţie de fotografie intitulată „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2019 - 16:42

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales și ambasadorul României în Regatul Unit, Dan Mihalache, au fost prezenți, împreună, la Londra, la sediul Institutului Cultural Român, la deschiderea expoziţiei intitulate „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”.

Expoziția s-a organizat în seria de acțiuni care marchează împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia Română, precizează un comunicat transmis de ICR.

În discurs, Alteţa Sa Regală s-a referit la originile sale din Transilvania şi a subliniat legăturile cu România, dar şi contribuţia comunităţii româneşti în Regatul Unit.

„Excelența voastră, îmi cer scuze că v-am făcut să așteptați mai devreme, dar mi-am dorit foarte mult să vin pentru a aduce un omagiu României la această importantă aniversare. Îmi amintesc foarte bine ce s-a întâmplat atunci, ceea ce spune ceva despre vârsta mea.

Când am aflat, cu ani în urmă, că am avut o stră-stră-străbunică din Transilvania, al cărei sat natal urma să fie distrus, am înțeles și mai bine suferințele teribile pe care românii au trebuit să le îndure atât de mult timp.

Legăturile cu România înseamnă foarte mult pentru mine și este minunat să văd schimbările din acești 30 de ani, care au avut loc ca urmare a eforturilor depuse de foarte mulți oameni.

La fel de minunat este să văd contribuția imensă a comunității românești din Regatul Unit. Să văd atât de multă lume adunată aici, din toate domeniile de activitate, aducându-și contribuția specială la această țară în atât de multe feluri, mă face să mă simt foarte mândru", a declarat Prințul de Wales.

Comentarii