4.4 C
București
luni, 28 noiembrie 2022
AcasăCulturăCarnavalul de la Veneția se ține ca un eveniment hibrid în acest...

Carnavalul de la Veneția se ține ca un eveniment hibrid în acest an

Carnavalul din Veneția, oraş din nordul Italiei, celebru în întreaga lume pentru costumele şi măştile sale, se desfăşoară ca un eveniment hibrid în acest an, în timp ce pandemia continuă să persiste.

Primele evenimente din cadrul acestui festival tradiţional, care se desfăşoară până la 1 martie, au început sâmbătă, informează DPA.

„Amintiţi-vă de viitor” este motto-ul acestui carnaval, sărbătorit pentru a treia oară în condiţii de pandemie.

Organizatorii au împărţit festivalul, cu evenimente pe insulele din lagună, pe continent şi în oraşul vechi, conform agerpres.ro.


Organizatorii italieni și-au dorit Carnavalul de la Veneția organizat într-un mod hibrid în 2022

Toţi cei care doresc să participe la concerte, spectacole în teatre sau expoziţii au nevoie de un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului sau de o dovadă de vindecare. Totuşi, unele evenimente tradiţionale au fost anulate pentru a evita aglomeraţia.

Începând de duminică, poliţia va putea să devieze pietonii sau să închidă temporar străzile din centrul istoric dacă există prea multe mulţi oameni într-un singur loc.

În acest an, organizatorii doresc ca unele evenimente din cadrul Carnavalului să fie accesibile şi publicului internaţional, prin livestream. Printre acestea se numără „Zborul îngerului”, în care o femeie într-un costum magnific pluteşte pe o coardă elastică deasupra faimoasei Pieţe San Marco.

Carnavalul, cu baluri mascate, parade de gondole şi focuri de artificii, este unul dintre cele mai importante festivaluri din Veneţia.


Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curtea de Conturi „susține actul de justiție” cu privire la Bădălău, reținut de DNA

Ancheta referitoare la Niculae Bădălău, reținut de DNA, a determinat o reacție oficială la nivelul Curții de Conturi a României. "Curtea de Conturi a României...

Dialogul româno-maghiar trebuie să continue

Maghiarii din România au aceleași probleme ca românii. Trec prin aceleași crize. S-au săturat de războiul din Ucraina și de propagandă. Nu se mai...

Planul de război al generalului Ciucă. Oricare ar fi votul JAI, România intră în Schengen

România va fi primită în Spațiul Schengen indiferent care ar fi decizia din Consiliul JAI (Justiție – Afaceri Interne), care se va reuni la...
Ultima oră
Pe aceeași temă