35.1 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăCoronavirusÎncepe testarea în cabinetele medicilor de familie. 8 lucruri pe care trebuie...

Începe testarea în cabinetele medicilor de familie. 8 lucruri pe care trebuie să le știi

Ordinul pentru testarea în cabinetele medicilor de familie a fost publicat în Monitorul Oficial, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății. Autorităţile sanitare au emis reglementări privind activitatea de testare în cabinetele medicilor de familie. Medicii de familie interesaţi trebuie să încheie un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sau un act adiţional la contractul care vizează vaccinarea.

Totul despre testarea în cabinetele medicilor de familie

  • În cabinetele medicilor de familie se poate testa gratuit orice persoană, chiar dacă nu se află în evidența medicului respectiv. Pacienții care prezintă comorbidități, dar și cei care au o formă moderată de boală vor fi trimiși către centrele de evaluare Covid.
  • Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât şi oricare alte persoane, cu condiţia ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive.
  • Pentru activitatea de testare, medicul de familie va primi 50 de lei pentru fiecare persoană. Suma include contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării.
  • Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară sau în cadrul cabinetelor din centrele de permanenţă, iar informaţiile privind persoanele testate sunt raportate în Corona Forms.
  • Medicii de familie care sunt în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 pot opta pentru încheierea unui act adiţional pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană, în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.  
  • Medicii de familie care nu sunt implicaţi în activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 şi doresc să desfăşoare activităţi de testare pot încheia un contract distinct cu casa de asigurări de sănătate.
  • Validarea şi decontarea de către casele de asigurări de sănătate a activităţii de testare se realizează pentru fiecare persoană care a fost raportată în Corona Forms şi pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare. 
  • Decontarea se face de la data încheierii contractului cu casa de asigurări de sănătate sau, după caz, a actului adiţional la contractul încheiat pentru activitatea de vaccinare. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă