30.7 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeCoronavirusÎn cafenele, în Austria, nu mai au voie cei nevaccinați

În cafenele, în Austria, nu mai au voie cei nevaccinați

În cafenele, restaurante şi saloanele de coafură din Austria se interzice accesul celor nevaccinați împotriva COVID-19, în timp ce infecţiile se apropie de recordul stabilit în urmă cu un an.

Aproximativ 64% din populaţia Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, în conformitate cu media Uniunii Europene, dar este una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest, potrivit Reuters.

Mulţi austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, la fel ca şi Partidul Libertăţii, de extremă dreapta, al treilea partid ca mărime din parlament.

Noile infecţii zilnice au crescut vertiginos şi vineri au ajuns la 9.388, aproape de recordul de 9.586 stabilit în urmă cu un an, când a fost introdusă a doua din cele trei lockdown-uri naţionale.

Hotărârea de a nu permite accesul în cafenele în Austria a celor nevaccinați a fost anunțată de cancelarul Schallenberg

Decizia a fost anunțată de cancelarul Alexander Schallenberg
„Gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă creşte mult mai repede decât ne aşteptam”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă privind noile măsuri care intră în vigoare luni, conform stiri-covid.eu.

Printre acestea se numără interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în hoteluri şi la evenimente cu mai mult de 25 de persoane.

Va exista o perioadă de tranziţie de patru săptămâni în care o primă vaccinare plus un test PCR va permite accesul în locurile în care va fi interzisă intrarea celor nevaccinaţi. După aceea, doar cei complet vaccinaţi şi cei care s-au recuperat recent după boală vor fi lăsaţi să intre.

Anunţul guvernului condus de conservatori vine la o zi după o măsură similară luată de oraşul Viena, condus de social-democraţi, care are cea mai mică rată de infecţie dintre cele nouă provincii austriece, dar cel mai mare procent de paturi de terapie intensivă ocupate de pacienţi COVID-19, respectiv 20%.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cătălin Drulă anunță că va sesiza CCR în legătură cu legea austerității: „Este un adevărat asasinat pentru economie”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că partidul său va sesiza CCR în privinţa proiectului guvernului de creştere a...

Noua ordine LUNARĂ. Ce caută Rusia, India și China pe partea întunecată a Lunii?

Între 1969 și 1972, Statele Unite au trimis 12 astronauți pe Lună ca parte a programului Apollo, care a fost format în primul...

Horoscopul zilei, vineri 22 septembrie 2023. Zodiile, bulversate de conflictul dintre Luna în Sagetator cu Neptun din Pesti. Cum se vor descurca?

Horoscopul zilei, vineri 22 septembrie 2023. Ceea ce începe ca o zi potential confuza nu ar trebui sa se încheie în acelasi fel. Luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies