26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăCoronavirusVârsta pentru doza booster Pfizer ar putea fi redusă la 40 de...

Vârsta pentru doza booster Pfizer ar putea fi redusă la 40 de ani. Legătura cu eficacitatea serului

Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul Pfizer ar putea fi scăzută până la 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea serului este în scădere.

Un oficial al Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente a declarat că agenţia ia în considerare reducerea vârstei recomandate pentru persoanele care ar trebui să primească doza booster cu vaccin Pfizer/BioNTech până la vârsta de 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea vaccinului este în scădere, scrie Reuters, conform Ziarul Financiar.

Oamenii de ştiinţă israelieni au prezentat „date care par convingătoare de la vârsta de 40 de ani în sus”, a declarat Dr. Peter Marks, directorul Direcţiei pentru evaluarea şi cercetarea produselor biologice din cadrul FDA.

Datele publicate în urmă cu două luni de către Ministerul Sănătăţii din Israel au arătat că, printre persoanele cu vârste de peste 60 de ani, protecţia împotriva infectării cu coronavirus, după 10 zile de la administrarea celei de-a treia doze de vaccin, a fost de patru ori mai mare decât după vaccinarea cu cele două doze iniţiale.

Israelul a început în iulie administrarea celei de-a treia doze vârstnicilor, iar apoi a decis scăderea vârstei de eligibilitate pentru doza booster la 40 de ani.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă