1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăCoronavirusBucurești NU intră în carantină

București NU intră în carantină

București nu va intra în carantină, este decizia autorităților, chiar dacă rata de incidență în Capitală se apropie de 16 la mia de locuitori.

Bucureștiul nu se închide, așa cum era de așteptat având în vedere creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid și a incidenței care se înregistrează vineri, 15 octombrie: 15,83 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică. În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost de 15,42.

București NU intră în carantină. Declarațiilelui Raed Arafat

„Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri care sunt necesar de a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea contactului, mişcării, a răspândirii virusului (…), dar a carantina Bucureştiul înseamnă că am izola Bucureştiul şi Ilfovul de restul României”, a spus Raed Arafat, potrivit agerpres.ro.

Raed Arafat a spus încă de ieri că București nu intră în carantină
Arafat s-a declarat de la început împotriva carantinării Capitalei

El a precizat că acest lucru nu poate să fie făcut fără o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. „La acest moment, aşa cum e trimisă adresa către mine, ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în 48 ore. Încă suntem în termenul de 48 de ore. Mâine am convocat grupul tehnico-ştiinţific pentru o discuţie pe această temă, după care vom supune totuşi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre decizie dacă astfel de ordin poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii”, a afirmat Raed Arafat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă