25.7 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăCoronavirusBeijingul va distribui medicamentul antiviral Pfizer

Beijingul va distribui medicamentul antiviral Pfizer

Beijingul va începe să distribuie medicamentul Covid-19 Paxlovid de la Pfizer în centrele de sănătate comunitare din oraș în următoarele zile, a anunțat luni presa de stat.

Raportul vine în contextul în care orașul se confruntă cu un val de infecții fără precedent care a pus la grea încercare spitalele sale și a golit rafturile farmaciilor, notează CNN.

Serviciul de stat China News Service a relatat luni că, după ce vor fi instruiți, medicii comunitari vor administra medicamentele pacienților cu Covid-19 și vor da instrucțiuni despre cum să le folosească.

“Am primit notificarea din partea oficialilor, dar nu este clar când vor sosi medicamentele”, a citat un angajat de la un centru local de sănătate comunitară din districtul Xicheng din Beijing.

Paxlovid rămâne singurul medicament străin pentru tratarea Covid care a fost aprobat de autoritatea de reglementare din China pentru utilizarea la nivel național, dar accesul este extrem de dificil de obținut. Când o platformă chineză de asistență medicală a oferit medicamentul antiviral la începutul acestei luni, acesta s-a epuizat în câteva ore.

Azvudina, un medicament oral dezvoltat de compania chineză Genuine Biotech, a fost, de asemenea, aprobat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu se visează Nicușori

Tandemul Ciu-Cio, care a ținut România într-o stabilitate ce a detonat toate prețurile și a adus țara la cel mai înalt nivel de îndatorare...

VIDEO. Ciolacu, despre când va fi stabilită data primului tur al prezidențialelor

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor...

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...
Ultima oră
Pe aceeași temă