13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Saltul francului a adus câștiguri fabuloase, peste noapte, pentru doi oameni de...

Saltul francului a adus câștiguri fabuloase, peste noapte, pentru doi oameni de afaceri

Creșterea spectaculoasă înregistrată de francul elvețian în fața euro și a altor monede a creat nemulțumire și panică, iar bursele europene au intrat pe roșu. Totuși, sunt și persoane care se pot declara avantajate, dobândit câștiguri fabuloase peste noapte.

Omul de afaceri elveţian Ernesto Bertarelli a câştigat, de exemplu, joia trecută, un miliard şi jumătate de dolari. Elveţianul are o avere estimată la 16 miliarde de dolari, din care aproape 13 miliarde în bani lichizi sau în conturi, potrivit Digi 24.

Un alt beneficiar al întăririi francului este finanţistul german August von Finck. Acesta a devenit mai bogat cu 1,2 miliarde de dolari, într-o singură zi. Von Finck are acţiuni la companii elveţiene. 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă