19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăAlegeri 2016„Recruitment & Selection Conference”: Directorii de HR utilizează tot mai mult reţelele...

„Recruitment & Selection Conference”: Directorii de HR utilizează tot mai mult reţelele sociale

Facebook sau LinkedIn sunt însoţite de tot felul de aplicaţii noi specifice recrutării, iar reţelele concurente de socializare devin din ce în ce mai importante pentru angajatori – cel puţin în vânarea unor angajaţi juniori şi până spre nivelul de middle management. Piaţa resurselor umane va creşte cu aproximativ 5-10% în acest an şi tot mai mulţi angajatori şi recruiteri utilizează programe sofisticate de evaluare – sunt concluziile evenimentului „Recruitment & Selection Conference”, organizat de Medien Conferences pe data de 23 februarie la Bucureşti.

Alexander Fuhrmann, trainer, Eureka, consideră încrederea între angajator şi candidat esenţială în formarea unei relaţii profesionale, iar Mădălina Uceanu, career coach & senior HR advisor susţine că recrutarea s-a dezvoltat spre reţele sociale din nevoia de evoluţie.

Loreda Dragomir-Theodorescu, country manager România & Bulgaria, Kienbaum Executive Consultants, a descris efectele recesiunii asupra recrutării în România.

Cu aproape 10 ani experienţa în SUA şi şapte în România, Loreda Dragomir-Theodorescu consideră că în contextul în care economia globală se mută spre est, 20% din joburile nou- apărute sunt pentru străinătate. Dragomir susţine că 25% din anunţurile de angajare sunt din domeniul marketingului şi vânzărilor, 24% din cel al ingineriei şi al IT&Telecom, o parte însemnată fiind ocupată de domeniul bancar, imobiliar, al creaţiei şi designului – confrom unui studiu Kienbaum.

Monica Vrăbiescu, managing director, Hill International, a realizat un sinopsis al pieţei muncii din Uniunea Europeană, iar Ionuţ Balintoni, managing partner, Qualia, vede posibilă o creştere a pieţei recrutării din România de 5-10% în acest an.

În cadrul conferinţei moderate de Rodica Nicolae, redactor-şef, AIDA, au mai luat cuvântul Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital, care a subliniat rolul aplicaţiilor de tipul BranchOut, create de Facebook şi Adriana Radu, HR director IXIA România, care a susţinut ideea creării unei mărci puternice asociate angajatorului şi recruiter-ului.

În acelaşi timp, Mihaela Damian, country manager SpenglerFox România, a subliniat rolul instrumentelor de evaluare profesională diagramatice, verbale şi numerice, dar şi psihometrice sau de validare, cum ar fi SHL sau Saville, Thomas, Facet5, Hogan, etc.

În fine, Slaviţa Cărmăzan, director dezvoltare, APT Resources & Services şi Cristina Mihai, managing partner, BizCraft, au făcut referire la rolul instrumentelor specializate şi descoperirea talentelor cu ajutorul centrelor de evaluare.

Cele mai citite

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

România, codașa UE la studii superioare

Datele publicate la începutul acestei săptămâni de Eurostat arată că țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce...

Paradox: forța de muncă mai scumpă, productivitate mai mică

Un paradox economic al României este acela că, în timp ce costurile cu forța de muncă se măresc, productivitatea scade, semnalează un articol publicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă