-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăAlegeri 2016Măsuri drastice de austeritate: Ministerul Finanțelor ar vrea să blocheze angajările

Măsuri drastice de austeritate: Ministerul Finanțelor ar vrea să blocheze angajările

Guvernanții ar vrea să strângă robinetul fondurilor și ar putea luat măsuri de austeritate în acest sens. Potrivit Digi24,  Ministerul Finanțelor ar vrea să blocheze angajările și să suspende temporar avansările în funcție care ar duce la salarii mai mari.

În documentul obținut de jurnaliști se menționează că “se sistează ocuparea tuturor posturilor vacante sau temporar vacante și se suspendă promovările în grad și funcție care ar duce la plata unor salarii mai mari pentru angajați”. 

Măsura vine după ce Ministerul de Finanțe a primit aproape două miliarde de lei prin legea bugetului pentru a plăti salariile angajaților, cu 6,5% mai puțin ca a anul trecut. 

Aceasta ar fi cea de-a doua măsură de austeritate, după ce de scădere a sporului de stres pentru anagajații de la Direcția Antifraudă (de la 25% la 5%).

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că ANAF-ul trebuie să vină cu măsuri pentru a crește încasările bugetare.

Potrivit unui comunicat ANAF, în primele două luni ale acestui an,  ANAF a colectat cu 0.9% mai puțini bani la bugetul de stat față de aceeași perioadă a anului trecut. Explicația oferită de reprezentanții ANAF este că TVA a coborât la 19% de la 1 ianuarie. 

Cele mai citite

Bilanț COVID, 22 ianuarie: 19371 de cazuri noi, 48 de decese

Ziua de sâmbătă, 22 ianuarie 2022, vine pe fondul pandemiei de Sars-Cov-2 cu un nou bilanț COVID ce arată un număr de de 19371...

După Halep, și Sorana Cârstea se califică în optimi la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, după o victorie superbă reuşită în faţa rusoaicei...

OMS: Eliminarea interdicțiilor de călătorie va ușura povara financiară a pasagerilor

Interdicțiile de călătorie ar trebui să fie atenuate sau ridicate, conform ultimelor recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie Euronews. OMS a publicat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă